Tips

Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus

Na een lekkere zomerse vakantie in het buitenland heb je gewoon zin om zelf zo’n tropische plant in huis te halen. Een van de planten waar we vaak voor kiezen is de trachycarpus wagnerianus. Deze gewilde plant met zijn bosachtige uiterlijk wordt tegenwoordig in Nederland gekweekt. Bij MyPalmShop vind je alle mogelijke soorten en maten in deze populaire plant. Graag geven we je in deze blog mee waar je tijdens de aanschaf en verzorging van de plant rekening mee kunt houden.

Let hierop bij de trachycarpus wagnerianus!

Wij delen graag een aantal voedingseisen met jullie, zodat je trachycarpus wagnerianus lekker blijft groeien. Voor deze plant is het noodzaak dat hij nooit uitdroogt. Let erop dat je gedurende de zomer de plant 2 keer per week watert. Mocht het vocht snel verdampen kun je de trachycarpus wagnerianus altijd meer water geven. Kijk even aan hoe snel de plant het water opneemt. Let wel op: is grond constant nat is op het moment dat jij water geeft? Dan geef je waarschijnlijk te veel water. Dit is geen goed tegen en zal het einde betekenen van de trachycarpus wagnerianus omdat de wortels gaan rotten. Tot sluit is het bevorderend om in de zomer de plant af en toe te sproeien. 

Waar zet jij ‘m neer?

Jouw trachycarpus wagnerianus houdt van zon! We kennen de plant natuurlijk van de tropische oorden en zon vakanties. We raden aan om hem binnen of buiten een lekker plekje te geven waar de plant in ieder geval 3 uur direct zonlicht ontvangt. De plant moet wennen aan natuurlijk zonlicht wanneer jij hem in huis haalt. Hij komt waarschijnlijk net van de kwekerij, dit betekent dat hij ander licht is gewend dan natuurlijk daglicht.

De trachycarpus wagnerianus winterproof

De trachycarpus wagnerianus houdt tijdens het winterseizoen een soort winterslaap. Dit houdt in dat deze palmsoort geen last ervaart van een droge kluit tijdens de winter. Het is daarom belangrijk dat de palm droog staat. Mocht het vocht buiten bevriezen, dan is er kans dat het schade aanricht aan de trachycarpus wagnerianus. Wanneer je in de winter binnen een mooi plekje hebt voor deze palmsoort mag hij lichtvochtig gehouden worden. Je wil natuurlijk dat je trachycarpus wagnerianus voorspoedig de winter doorkomt. Wij raden aan de plant in de winter in te pakken, maar hier wel zo lang mogelijk mee te wachten. Je kunt de plant inpakken met een vliesdoek of een ademende stof. Neem bijvoorbeeld een katoenen deken. Het is in ieder geval belangrijk dat de plant kan blijven ademen en de luchtstromen weert. Zo is je trachycarpus wagnerianus de hele winter beschermd tegen de kou en kan hij na de winter rustig verder groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *