Beauty Mode Tips Vrouwen Wonen

Kinderkleding trends voor de herfst en winter 2020/2021

Kinderkleding trends

Op het gebied van kindermode is altijd heel veel mogelijk. Eigenlijk bestaan er geen specifieke richtlijnen waar ouders zich aan moeten houden om hun kind ‘stijlvol’ te kleden. Alles is goed. Of je nu kiest voor fel gekleurde kleding met grappige Disney prints of je kind in de duurste designer kleding steekt. Alles kan in de wereld van kindermode. Dit betekent echter niet dat er geen trends zijn. Stel dit maar eens op de proef en bekijk de kleding uit de tijd dat je oudste kind nog baby of peuter was. De kans is groot dat de verschillen met nu enorm zijn. De trends worden heel subtiel doorgevoerd, maar na enkele jaren kan je wel degelijk spreken van een ware verschuiving. Vergelijk dit maar een met de woontrends van 2010 en de woontrends voor het najaar van 2020. Hier zie je dit ook duidelijk terug. Ben jij benieuwd wat de kinderkleding trends voor de herfst en winter van 2020/2021 voor ons in petto hebben? Lees dan snel verder.

De ultieme trendkleuren voor dit najaar

Enkele jaren terug was vrijwel iedereen opeens helemaal fan van okergeel. Deze trendkleur kwam in vrijwel alle winkels voor. Hoewel deze kleur nog steeds graag gezien wordt, zien we dat deze dit najaar plaatsmaakt voor roest. En we begrijpen goed waarom, want roest is ontzettend leuk te combineren en biedt tevens een zeer warme uitstraling.


Bij de meisjes zien we dat roest vooral gecombineerd wordt met roze. En dit najaar komen werkelijk alle roze tinten voor. Van zachtroze tot neon roze. Werkelijk alles kan én mag! Jongens kunnen de roestkleur weer prima combineren met een lekkere felle blauwe kleur om het geheel net wat opvallender te maken.

Ook dit najaar zien we natuurlijk weer een aantal warme aardetinten. Opvallend is wel dat de kleuren steeds donkerder lijken te worden. Voorheen werden deze voor kinderen nog wel eens wat lichter gemaakt en afgezwakt. Inmiddels is donker voor kids helemaal hip. Je kunt de look iets zachter maken door een donkere kleur te combineren met lichtere tinten zoals crème, zachtgroen en geel. 

Fluffy en ribstof

Dit najaar gaan we helemaal los wat betreft stoffen en materialen. De ouders die dol zijn op fluffy en warme stoffen kunnen hun lol op. Vrijwel ieder kindermerk introduceert dit najaar namelijk een aantal fluffy items of producten van ribstof. Groot voordeel voor de kinderen, want het is zowel lekker warm als heel erg comfortabel. Kom maar op met die koelere dagen! Heeft jouw kind het altijd snel warm en klaagt deze al gauw wanneer je hem of haar een fluffy kledingstuk aantrekt? Geen probleem! Dit najaar zien we dat er vestjes en andere breisels in alle soorten en maten worden verkocht. Lekkere dunne stofjes voor de kindjes die het altijd warm hebben.

Verschuiving op het gebied van broeken

Opvallend voor dit najaar is dat er een ware verschuiving plaatsvind op het gebied van broeken voor meisjes. De standaard jeans wordt meer en meer ingewisseld voor andere hippe modellen. Zo zien we bijvoorbeeld dat de flared jeans ontzettend populair is. Dit is een lange broek met wijd uitlopende pijpen. Een stoere sneaker eronder en het staat jouw dochter vast enorm pittig.

Bij jongens zien we voornamelijk dat de standaard jeans blijft, maar dat de vormgeving anders wordt. De pijpen hoeven niet altijd even smal te zijn. Steeds vaker zien we heerlijke baggy modellen. Daarnaast neemt ook het aanbod in zogenaamde jog jeans toe. Ideaal voor kindjes die net zindelijk zijn en nog moeite hebben om een strakke broek met knopen aan te trekken. Zeker met het oog op een nieuw schooljaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.