Tips

Dit moet je weten als je altijd al nagelstyliste wilde worden

nagelstyliste

Van kleins af aan was het je droom om nagelstylist te worden. Je besteedde uren aan het mooier maken van je nagels. Uiteindelijk bleef het niet alleen bij je eigen nagels, maar vond je ook de passie om de nagels van anderen mooier te maken. Als jij jezelf hierin herkent is de cursus nagelstyliste zeker iets voor jou. Hier vind je alles wat je moet weten om een nagelstyliste te worden.

Wat doet een nagelstyliste

Als nagelstyliste ben je constant bezig met het verzorgen en verbeteren van de nagels. Je leert hoe je nagels gezonder maakt en houdt. Hiernaast leer je hoe je nagels mooier maakt. Voor dit laatste moet je altijd naar de klant luisteren. Je klant komt met een bepaald idee naar je toe en jij moet deze wens werkelijkheid gaan maken. Al deze zaken leer je gelukkig tijdens de opleiding als nagelstyliste.

Hoe houd je nagels gezond

Om de nagels het gezondst en sterkst te houden wordt vooral gebruik gemaakt van acryl en gel. Wat betreft acryl, dit goedje bestaat uit een vloeistof (monomer) en acrylpoeder. Door de combinatie van de twee ontstaat er eigenlijk een uitgeharde stof. De bedoeling is om deze op maat te vijlen. Op deze manier heb je een natuurlijk uitziende nagel. 

Een andere oplossing zijn gelnagels. Gelnagels zijn wat flexibeler en glanzender dan acrylnagels. Bij het laten zetten van gelnagels wordt gebruik gemaakt van een UV-lamp. Door de hitte van deze lamp kan er helaas wel een prikkelend gevoel ontstaan, maar hierdoor zullen je nagels dus ook wat glanzender en flexibeler zijn dan bijvoorbeeld acrylnagels. 

De hygiëne

De hygiëne is een belangrijk punt in de nagelwereld. Wanneer er nagels gezet gaan worden, zal er ongeveer elke vier weken een vervolgafspraak ingepland worden. Het bijhouden van de nagels is erg belangrijk, omdat de natuurlijke nagel ondertussen wel gewoon doorgroeit. Hiernaast is het belangrijk dat nagels bijvoorbeeld niet gaan ingroeien of ontsteken. De kans hierop is namelijk wat groter aangezien je gebruik maakt van gel of acryl. Het gebruikmaken van desinfecterende middelen en plastic handschoentjes zullen dus in vrijwel elke nagelstudio noodzakelijk zijn. 

Wat wordt er van je gevraagd?

Wanneer jij een nagelstyliste wil worden zal je aan onder andere de volgende eisen moeten voldoen:

  • Je bent creatief en precies 
  • Je moet hygiënisch kunnen werken
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed met klanten omgaan

De kans is groot dat je aan de bovenstaande eisen voldoet. Zoals gezegd komt het bij een nagelstyliste vaak op passie aan. Je begint al op jonge leeftijd te merken dat je het leuk vindt om andere mensen te voorzien van nagels en je vindt het belangrijk dat het erg verzorgd en mooi uitziet. Kortom, dit moet wel echt iets voor jou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *