Beauty Gezondheid Tips Vrouwen

Hoe werkt een push pull schema in de sportschool?

push pull schema

Als je al een tijdje in de sportschool staat en je wil sneller progressie boeken, dan is een push pull schema één van de beste schema’s die je kan gebruiken. Het push pull schema is niet moeilijk. Sterker nog, het is een van de meest eenvoudige schema’s die je maar kan hebben. Als je de oefeningen goed uitvoert zal het ook zeer effectief blijken. In dit artikel wordt je uitgelegd wat het precies inhoudt en hoe je je routine in de sportschool kan uitvoeren. Tipsweetjes zijn altijd handig om goed te kunnen beginnen in de gym. Na een aantal maanden zie je hoe goed dit werkt. Nieuwsgierig en bereid meer spieren op te bouwen? Lees dan zeker verder!

Hoe werkt een push pull schema? 

Een push pull schema is een heel simpele methode waarbij je je lichaam in twee delen op splitst. De ene dag gebruik je de push spieren zoals je borst, quadriceps en biceps. De andere dagen gebruik je de trekkende spieren zoals rug, triceps en hamstrings. Deze trainingen wissel je met elkaar af. Als je vier dagen naar de gym gaat, dan kun je het beste om en om trainen. Dus op maandag en donderdag de pull spieren en op dinsdag en zaterdag de push spieren. Het is natuurlijk maar net wat jij het fijnste vindt. 

Waarom gebruik je dit schema? 

Het is een efficiënt split schema omdat je alle spieren gebruikt, maar niet overbelast. Dit betekent dat je de maximale overlapping van oefeningen binnen dezelfde training krijgt en dat de spiergroepen die getraind worden een voordeel krijgen van deze overlapping. Ook krijgen de push spieren rust op een pull dag en vice versa. Rust is namelijk ook belangrijk voor je spieren om goed te kunnen groeien. 

Voor wie is dit schema bedoeld? 

Het push pull schema is ideaal voor gevorderden. Als je een beginner bent of nog niet veel resultaten hebt gehad van je trainingen tot nu toe, dan kun je vrijwel zeker het beste een full-body schema volgen, waarbij je drie dagen per week traint. Doe dit minstens zes maanden. Na de zes maanden zul je waarschijnlijk merken dat een push pull schema van drie of vier dagen per week beter is. Dit is in feite een van de beste manieren om te trainen voor de meeste mensen. Je kan meer dagen trainen, maar let op dat je niet overdrijft. Overbelasting kan namelijk vervelende blessures veroorzaken. 

Heb jij nog tips om dit schema goed uit te kunnen voeren? Of vind je dat andere schema’s effectiever zijn? Laat dan zeker een reactie achter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.