Beauty

Wat zijn fillers?

Wil jij je gezicht een opfrisser geven, maar wil je geen operatie ondergaan? Fillers bieden een oplossing. Tijdens deze behandeling in een kliniek worden kleine hoeveelheden filler in je gezicht geïnjecteerd op de plekken die jij strakker wilt hebben. Hierna wordt je huid gelijk gemasseerd en worden de fillers verspreid. Een strakke huid, zonder hechtingen!

Waarvan zijn fillers gemaakt?

Fillers worden gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een stof die sterk lijkt op het hyaluronzuur die van nature in het lichaam voorkomt. Deze stof zorgt er bijvoorbeeld voor dat onze gewrichten soepel kunnen bewegen. Ook zit hyaluronzuur in huidweefsel, het is de werkzame stof die ervoor zorgt dat als je een wondje hebt, de huid snel herstelt. Daarom wordt er tijdens een filler behandeling geen compleet nieuwe stof je lichaam ingebracht. Tijdens een filler behandeling wordt hyaluronzuur gebruikt om de huid strak te trekken en van hardnekkige rimpels af te komen.

Hoe gaat een behandeling met fillers te werk?

Tijdens een behandeling met fillers wordt er een doorzichtige gel op basis van hyaluronzuur onder je huid gespoten via een injectienaald. Dit wordt gedaan op verschillende plekken. Gelijk nadat de stof onder je huidlaag is geïnjecteerd, zal de plastisch chirurg of arts het onder de huid egaal masseren. Op deze manier worden je lachrimpels, kraaienpootjes, of voorhoofd rimpels vlak en glad gestreken. In tegenstelling tot een facelift, hoeft er dus geen snee gemaakt te worden in de huid. Een behandeling met fillers duurt ook een stuk minder lang. Waar een klassieke facelift minimaal twee uur duurt, ben je met deze behandeling na vijftien tot dertig minuten al klaar. Je hebt na een behandeling gelijk resultaat. Ook hoef je niet onder narcose, maar voldoet een plaatselijke verdoving. Een behandeling kan zelfs zonder verdoving uitgevoerd worden.

Fillers zijn niet permanent

Het resultaat van een behandeling verdwijnt wel in de loop van de tijd. Vaak gebeurt dit na zo’n tien tot twaalf maanden. Er zijn ook behandelingen waarbij het resultaat tot zo’n 18 maanden na de behandeling zichtbaar bleven. Om een blijvend resultaat te behouden, zul je dus ongeveer om het jaar terug moeten komen bij de kliniek. Als je fillers hebt voor je lippen is dit meer. Dan zul je om de zes maanden opnieuw een filler behandeling moeten ondergaan.

De bijwerkingen van fillers

Direct na de injectie zijn er een aantal bijwerkingen die kunnen ontstaan van een behandeling. Je kunt last krijgen van roodheid, jeuk, blauwe plekken of stijfheid. Als het goed is, trekt dit na een paar dagen weg. In uitzonderlijke gevallen houden deze klachten een aantal weken aan. Heb je een behandeling gehad en heb je langer last van klachten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de kliniek en vraag om advies. Neem ook contact op als je last krijgt van een ophoping van de fillers of als je huid blauw/parelmoer verkleurt. Heb je alle informatie gelezen en ben je klaar voor de ingreep? Maak dan een afspraak via https://skin-surgery.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *