Tips Vrouwen Wonen

Toffe woontrends voor het najaar van 2020

Toffe woontrends voor het najaar van 2020

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om je echt thuis te voelen in je eigen woning. Door het coronavirus zijn we meer dan ooit gebonden aan huis. Met het najaar in het verschiet is het dan ook hoog tijd om de tofste woontrends onder de loep te nemen. Want hoe zorg je ervoor dat je er de komende maanden comfortabel en stijlvol bij zit? Een fijne plek creëert waar je je echt thuis voelt? Natuurlijk is het belangrijk om dicht bij je eigen smaak te blijven, maar dit betekent niet dat je je niet kunt laten inspireren door de huidige woontrends. Daarom hebben wij de tofste woontrends voor het najaar van 2020 op een rijtje gezet.

Industriële look verdwijnt

Al jaren kunnen we genieten van de industriële woontrend. Deze werd ongeveer 5 jaar geleden geïntroduceerd en is sinds die tijd niet meer verdwenen. Het komende najaar zal dit echter anders zijn. Zo zien we veel minder van deze trend terug. En hoewel dat stiekem ook wel een beetje jammer is, komen er gelukkig ook weer hele leuke nieuwe trends voor in de plaats. Beschik jij over een totale industriële look in huis? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want deze stijl is gelukkig ook met heel veel andere trends te combineren. Zo kies je het beste uit iedere woonstijl!

Creatief met kleur en prints

Het komende najaar staat geheel in het teken van het tonen van lef. Zowel op het gebied van kleur als op het gebied van prints. Waar grijs eerst de ultieme trendkleur was, wordt deze het komende najaar vervangen voor bruintinten. Hoewel dit misschien niet al te spannend klinkt, zijn hierdoor wel zeer gewaagde kleurencombinaties ontstaan. We combineren kleuren met elkaar en durven creatief te zijn met gewaagde prints. Het liefst zo opvallend mogelijk. Dit zien we niet alleen terug in de woontrends van dit jaar, maar ook op het gebied van kindermode en in de fashionwereld voor volwassenen.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen blijft helemaal hot dit najaar. We maken gebruik van rotan, jute en licht hout om onze woningen mee te verrijken. Dit combineren we met mooie groene planten om het geheel een nóg natuurlijkere vibe te geven. Om deze interieurtrend helemaal compleet te maken, kun je deze combineren met zachtere en lichte kleuren. Denk aan gebroken wit en beige. Deze interieurtrend combineert ook prima met duurzamere keuzes. Zo laat je niet alleen je liefde voor de natuur zien, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Nieuwe industriële look


De industriële look die we allemaal kennen en die stiekem een plaatsje in ieders hart heeft veroverd zal de komende tijd verdwijnen. Dit betekent echter niet dat de gehele trend van het toneel verdwijnt. Alleen de uitstraling zal de komende tijd heel anders worden. Hoewel deze trend namelijk ontzettend geliefd is, zijn er ook veel kritische punten. Zo vinden veel mensen dat deze woonstijl te sober is. Het gebruik van harde en robuuste materialen in combinatie met donkere kleuren is dan ook niet door iedereen geliefd. Daar komt dit najaar verandering in.

De nieuwe industriële look kenmerkt zich door haar zachtere uitstraling. Alles wordt subtieler en netter. De grootste eyecatchers van de industriële stijl zoals de stalen poten onder tafels, de betonlook en het hout blijven. Ze worden enkel in een nieuw, subtieler jasje gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *