Beauty

5 tips voor de beste verzorging van natuurlijke krullen

krullen

Een mooie bos natuurlijke krullen! Voor veel vrouwen (en sommige mannen) dromen ervan. Je kunt er alle kanten mee op, krullend haar kun je eenvoudig matchen bij verschillende looks en het scheelt een hoop gedoe met de stijltang. Klink allemaal perfect, maar de natural curly’s weten vaak wel beter. Het verzorgen kroes – en krullend haar kan een hele klus zijn. Zeker wanneer je dit vergelijkt met het verzorgen van stijl haar. 

Het vinden van de juiste verzorgingsroutine kan een lange weg zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vinden van de juiste verzorgingsproducten. Daarom hebben we in dit artikel de 5 beste tips voor een ultieme verzorging van natuurlijke krullen. Je vind in dit artikel handige tips en tricks die het verzorgen makkelijker en efficiënter maken.

  1. Verdiep je eens in de curly girl methode

De curly girl methode gaat er vanuit dat je geen producten meer gebruikt waar de ingrediënten in zitten. Er zijn steeds meer winkels en webshops die curly girl methode proof producten aanbieden. CGproducten.nl is één van de bekendste specialisten op het gebied van de curly girl methode. Op cgproducten.nl vind je een uitgebreid assortiment van veel merken.

  1. Bepaal je haareigenschappen

Of je nu aan de slag gaat met de curly girl methode of niet. Het is belangrijk om regelmatig de eigenschappen van je haar te testen. Voornamelijk voor natuurlijke krullen is dit van belang. Door de eigenschappen van je haar te testen, kun je de juiste behandeling toepassen. Belangrijk is dat je weet of producten met – of zonder proteïne moet gebruiken. Dit heeft onder andere veel effect op de elasticiteit en hydratatie van krullen. Op cgproducten.nl vind je verschillende tests die je eenvoudig zelf kan doen.

  1. Kies de juiste verzorgingsproducten

Zodra je wat meer informatie hebt over de eigenschappen van je krullen kun je eenvoudiger de juiste producten kiezen. Producten die goed aansluiten bij wat jouw krullen en hoofdhuid nodig hebben geven een beter resultaat. Over het algemeen is het verstandig om te kiezen voor producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het merk Creme of Nature is zo’n merk. 

  1. Probeer eens een satijnen kussensloop

Heb je wel eens een satijnen kussensloop geprobeerd. Het kan helpen bij het voorkomen van pluis. Een satijnen kussensloop is lekker zacht en glijd makkelijk over je haar heen. Een katoenen kussensloop is ruw en kan dus veel pluis veroorzaken.

  1. Kam je haar op het juiste moment

Eén van de meest gemaakte fouten bij het verzorgen van natuurlijke krullen: het kammen van het haar als het droog is. Dit kan zorgen voor onnodig veel haarverlies en het haar kan sneller breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *