Gezondheid

Let goed op jezelf

Goed op je lichaam letten en gezond leven is natuurlijk alleen maar goed voor je. Maar er is meer dan alleen je fysieke gezondheid, want je mentale gezondheid is net zo belangrijk. Hier moet dus ook genoeg aandacht aan besteed worden en mag zeker niet vergeten worden.

Gevolgen van chronische stress

Wanneer je een lange periode te maken hebt met chronische stress dan is de kans aanwezig dat je te maken zult krijgen met een burn-out. Dit betekent dat je teveel van je geest en lichaam vraagt waardoor je vervolgens een burn-out kunt krijgen. Je voelt je dan ook letterlijk opgebrand en bent totaal niet meer energiek. Dit vloeit dus voort uit een langere periode van chronische stress en wordt dus niet veroorzaakt van de ene op andere dag. Deze periode van chronische stress leidt uiteindelijk dus tot overspannenheid en vervolgens een burn-out, waardoor je dagen lang niet meer inzetbaar kan zijn voor bijvoorbeeld je werk. Je zult minder goed gaan functioneren op werk, maar ook zeker op persoonlijk vlak. Hierom is het ontzettend belangrijk om professionele hulp te zoeken mocht dit je ooit overkomen en te beginnen aan een burn out behandeling.

Waar kan je terecht?

Door heel Nederland zijn er praktijken waar je terecht kunt als je te maken krijgt met een burn-out. Deze praktijken beschikken over psychologen die genoeg ervaring hebben opgedaan om jou te kunnen helpen. Zo zijn er praktijken in het noorden van Nederland, maar ook zeker in Amsterdam of bijvoorbeeld Brabant. Mocht je woonachtig zijn in Brabant dan is psychologenpraktijk Tilburg misschien wel goed gelegen om naartoe te gaan. Bij deze praktijk geven ze een gevoel van acceptatie inclusief alle imperfecties die de klanten met zich meebrengt, want niemand is namelijk perfect. Zo leer je goed naar jezelf te kijken en is het de bedoeling om zo snel mogelijk weer je eigen leven te leiden terwijl je handelt naar je eigen waarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *