Tips Vrouwen

Een armband als trendy accessoire

Een armband als trendy accessoire

Een armband is een sieraad die je outfit een extra touch kan geven. Er zijn tegenwoordig veel verschillende armbanden beschikbaar. Voor elk budget en elk type mens is er wel een armband te vinden. Afhankelijk van de gelegenheid en misschien de symboliek achter de armband kan je een armband naar jouw smaak kiezen. 

Een armband cadeau geven

Een armband is een heel leuk cadeau. Het is een sieraad dat lang meegaat en eigenlijk altijd past. Daarnaast is het heel leuk dat het cadeau veel gedragen gaat worden. Hierdoor heeft de cadeau-krijger altijd een mooie herinnering aan degene van wie het cadeau afkomstig is. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om een vriendschap armband te geven die jullie beiden dragen, zo ben je symbolisch altijd met elkaar verbonden. 

Wat het leuke is van een armband als cadeau is dat het gelijk een mooie en luxe uitstraling geeft. Hierdoor is het cadeau extra waardevol. 

Een armband als symbolisch sieraad

Zoals net genoemd werd, is een armband die je cadeau hebt gekregen al snel symbolisch. Het doet je denken aan die ene persoon van wie je de armband op een bepaalde dag kreeg. Hierdoor draag je de armband sneller en is het meer dan alleen een accessoire.

Er zijn ook veel verschillende armbanden met een symbool erin verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan armbanden met een infinity teken erin. Iedereen weet inmiddels wat de symbolische gedachte daarachter is. Maar naast het infinity teken zijn er meer symbolen, bijvoorbeeld met een klavertje vier of de initialen van de mensen die belangrijk voor je zijn. Tegenwoordig zijn bijna alle armbanden wel te personaliseren.

Een armband met een geschiedenis

Armbanden zijn dus al snel symbolisch. Maar er zijn ook armbanden met een geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan slavenarmbanden. De naam zegt al genoeg, het verwijst terug naar een donker verleden. Het is een armband die vroeger werd gebruikt als soort handboeien, zodat de slaven niet konden ontsnappen. In Suriname wordt de armband gedragen als herdenking aan de erfgenamen. Het is tegenwoordig dus een accessoire die door vele mensen wordt gedragen. De armband is uit één stuk gemaakt. Je kan hem om en afdoen door een scharniersluiting. Het is een erg elegant sieraad, doordat het uit één stuk is gemaakt. 

Een slavenarmband is er voor iedere stijl. Zo kan je kiezen voor een zilveren, een gouden of een roségouden armband. Ook zijn er verschillende designs beschikbaar. Bijvoorbeeld een volledig egale armband of een armband met iets erin gegraveerd. 

Met een armband zit je dus altijd goed. Het heeft vaak een symbolische betekenis en is daardoor extra persoonlijk. Daarnaast zijn er zoveel verschillende designs beschikbaar, dat er voor ieder wel iets naar smaak tussen zit. Een leuk cadeau voor je vriendin, dochter of moeder is bijvoorbeeld een slavenarmband goud. Deze armband heeft een elegante uitstraling en kan je personaliseren zoals jij het wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *