Mode

Het goede montuur voor je zonnebril

Het goede montuur voor je zonnebril

Zonnebrillen zijn een trendy accessoire tegenwoordig. In de zomer kan je er bijna niet omheen. Iedereen heeft een zonnebril bij zich. De één voor het beschermen van de ogen, de ander om er fashionable uit te zien. 

Bescherm je echt je ogen met een zonnebril?

Veel mensen dragen een zonnebril om er mooi uit te zien. Toch blijft de voornaamste reden van een zonnebril dragen het beschermen van de ogen. Met een zonnebril op hoef je niet de hele dag met je ogen te knijpen, waardoor je wat relaxter kan rondlopen. Daarnaast is het ook van belang om je ogen te beschermen tegen de schitteringen van de zon, die je ogen kunnen laten verbranden. Dit kan veel schade opleveren. Veel mensen dragen dus een zonnebril als bescherming. 

Wat veel mensen alleen niet weten is dat het dragen van een zonnebril je gezichtsvermogen ook kan beïnvloeden. Als je je zonnebril te lang te strak draagt of te dicht op je ogen, kan dit leiden tot oogletsel. De lucht kan er in dat geval niet goed omheen circuleren, waardoor je ogen geïrriteerd kunnen raken. Draag je dus veel een zonnebril, dan is het verstandig om eens te kijken of jij wel de juiste zonnebril draagt. 

Monturen die je ogen beschermen

Om je ogen te kunnen beschermen tegen de straling van de zon, zonder dat je gezichtsverlies lijdt, is een goed montuur van belang. Gelukkig zijn er in de huidige tijd veel modemerken die zonnebrillen verkopen. Dit maakt dat het aanbod zonnebrillen ook enorm is. Een goed montuur dat bij je gezicht past en die een goede bescherming biedt is dus snel gevonden. Waar je op moet letten bij het kiezen van een montuur vertel ik je hieronder:

  • De grootte van het montuur. Als je een klein gezicht hebt en je een grote zonnebril gaat dragen, valt een groot deel van je gezicht weg. Dit kan, als je ook graag je gezicht wil verbergen. Als je dat niet wil, dan kan je beter voor een klein montuur kiezen. Heb je een groot gezicht en draag je een kleine zonnebril, dan kan dit ook raar ogen. Kijk dus goed naar de grootte van het montuur.
  • De vorm van het montuur. Als je een rond gezicht hebt en je draagt een ronde bril, dan kan dit ervoor zorgen dat je de bolling van je gezicht extra benadrukt. Wil je dit voorkomen, dan kan je beter voor een hoekig model gaan. Heb je een hoekig gezicht, dan kan je weer beter voor een ronde bril gaan.
  • De afstand van de bril tot je ogen. Dit is de meest belangrijke factor bij het uitzoeken van een goed montuur. Sommige zonnebrillen staan namelijk erg dicht op je ogen. Hierdoor kan de lucht niet goed doorstromen en krijgen je ogen weinig zuurstof. Dit kan voor schade zorgen. Kies dus een montuur dat iets verder van je ogen staat. Ook kan je dit probleem oplossen door een montuur te kiezen dat bijvoorbeeld wat kleiner is, waardoor er meer lucht bij je ogen kan komen. Een andere oplossing kan zijn om voor een montuur te gaan dat niet hele hoge glazen heeft. Dit zorgt ook voor betere luchtcirculatie.

Brillen die vaak een goede luchtcirculatie geven zijn de Versace zonnebrillen. Deze staan of wat verder van je ogen, of hebben niet hele hoge glazen. Een Versace zonnebril is daarnaast ook een echt mode item. Je zorgt dus niet alleen goed voor je ogen, je steelt ook de show met dit accessoire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *