Wonen

De meest gestelde vragen over shutters

De meest gestelde vragen over shutters

Je hebt vast wel eens gehoord van shutters. Veel mensen hebben ze in huis en het begint steeds populairder te worden. Wanneer je op zoek gaat naar raamdecoratie zul je ze ongetwijfeld tegen komen. Bij het oriënteren naar shutters en raamdecoratie komen ook vragen bij kijken. Mocht jij nu vragen hebben over shutters? Lees dan vooral deze blog! We zullen hier namelijk de meest gestelde vragen beantwoorden.

Wat zijn shutters?

Je vraagt je misschien af wat shutters precies zijn. Het zijn houten luiken die je aan de binnenkant van je raam plaatst, ze bestaan uit houten lamellen die zelf versteld kunnen worden. Het wordt dus gebruik als raamdecoratie en is erg populair, omdat je de shutters zelf kunt verstellen naar wens. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe veel lichtinval je in de kamer wilt hebben, je kunt dus ook variëren met de sfeer. Kies je voor meer lichtinval ontstaat er een levendige sfeer. Ga je voor minder lichtinval kan het juist zorgen voor een romantische sfeer. Je kunt de shutters dus zo ver open doen als je wilt, maar ook dicht doen of half open houden. Houd je van meer privacy is het ideaal om de shutters meer te sluiten.

Hoe worden shutters geplaatst?

Hoe de shutters worden geplaatst verschilt per persoon. Niet elk raam is hetzelfde en daarom worden shutters op maat gemaakt. Je kunt dus zelf bepalen hoe jouw shutter er precies uit komt te zien. Je zult je vast afvragen: “Wat als ik een kiepraam heb, kan ik dan ook shutters nemen?” Ja, dat kan! Er zijn namelijk speciale shutters draai kiepraam. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je een draai kiepraam hebt en shutters wilt aanschaffen. Daarnaast wordt er ook altijd voor gezorgd dat je de ramen goed kan openen en sluiten.

De prijs van shutters

De prijs kan heel erg verschillen en dit heeft een simpele reden. Shutters worden op maat gemaakt, dus er zijn geen vaste prijzen voor shutters. De prijs kan erg verschillen per collectie, kleur en stijl. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je een bedrag in je hoofd hebt wat je uit wilt geven aan shutters. Mocht dat het geval zijn kun je altijd contact opnemen met een specialist. De specialist kan je dan helpen om shutters te vinden die in jouw huis passen en aan je wensen voldoen. Daarna zal er een inschatting worden gemaakt van wat de prijs kan gaan worden.

Shutters kopen

Ben je helemaal overtuigd geraakt van shutters of heb je nog vragen? Kijk dan gerust eens op de website van Van Eyck. De specialisten daar helpen je graag met alle vragen en advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *