Tips

Ibiza stijl accessoires: wat is typisch Ibiza?

chick

Waar denk je aan bij de naam Ibiza? Dat Spaans eiland vol zon, zee en strand? De Vengaboys ‘We’re going to Ibiza’? Dan heb je gelijk! Maar weet je wat Ibiza-stijl accessoires zijn? En waarom worden ze zo genoemd? 

De oorsprong

Ibiza stijl staat ook bekend als Bohemian stijl of hippie stijl, welke haar oorsprong vindt op het eiland Ibiza in de jaren 60 van de vorige eeuw. Veel hippies uit San Fransisco streken neer op het eiland omdat het leven daar erg goedkoop was, gekoppeld aan de prachtige, landelijke levensstijl. De hippie cultuur wordt onder andere gekenmerkt door de hang naar vrijheid en gelijkheid, en een leven in harmonie met de natuur. De Ibiza modestijl ontleende veel inspiratie aan de aanwezige natuurlijke materialen op het eiland. 

In kleding komen al deze voornoemde kenmerken tot uiting in kleurrijke, losse kledingstukken met een ondertoon van rustige basiselementen gebaseerd op de natuur. In accessoires en interieurs zien we deze invloeden ook terug in de gebruikte materialen en kleuren. Denk hierbij aan fleurige kleuren in combinatie met hout, leder, veren, of steen. Alhoewel de hippie cultuur niet meer zo prominent aanwezig is als toen het begon, heeft de hippie stijl wel een blijvende stempel gedrukt op diverse modetrends. 

Typisch Ibiza voor je huis

Om je woongenot te verhogen en je permanent te wanen op een mediterraanse vakantie, kies je voor  typisch Ibiza stijl accessoires voor binnen en buiten.  De Ibiza woonstijl is evenals de hippie cultuur niet aan regels gebonden; hierdoor is er voor ieder wat wils. Je kan kiezen voor een kleurrijke look, een minimalistische look met sobere kleuren zoals wit, beige, grijs of zwart, een strakke look of juist weelderig of speels. 

Een voorbeeld van de strakke look–dit valt onder modern Ibiza–is een bank met rechte lijnen in sobere kleuren zoals wit of grijs, maar met houten details die warmte brengen in het geheel. Deze strakke look kan opgefleurd worden met een kleurrijk Oosters tapijt en/of vrolijke sierkussens met franjes–dit valt respectievelijk onder Oosters en Bohemian Ibiza. 

Gevlochten manden van zeegras, riet of rotan voor aan de muur, voor je planten of als opbergmand voegen ook de typisch Ibiza stijl toe aan je interieur. Deze manden bieden een scala aan mogelijkheden om de warmte van de natuur in je interieur te brengen. Denk verder ook aan rotan meubels, houten dienbladen in felle kleuren en schattige houten krukjes voor bijvoorbeeld het terras of de tuin. 

Typisch Ibiza voor je kleding en mode accessoires

Bij typisch Ibiza kleding en mode accessoires heb je ook keuze zat. Tip: Spiri Ibiza. Denk hierbij aan lekker loszittende broeken, wijde tunieken, romantische jurken en rokken in rustieke kleuren zoals wit of beige of juist met heel veel felgekleurde prints in katoen of ander natuurlijk materiaal. Bij schoenen denken we aan stoere lederen laarzen die ook best wel gezellig bont kunnen zijn, of heerlijk zittende sandalen met kralen en schelpen. 

Dezelfde elementen komen terug in tassen en sieraden. Die fel oranje-met-wit gestreepte rieten tas waarin je praktisch je hele kaptafel kwijt kan? Dat is je typisch Ibiza stijl. Of die super sjieke lange kettingen, aparte armbanden en opvallende oorbellen met stenen, kristallen, stukjes hout of schelpen in cmbinatie met touw, leder of metaal. Als je typisch Ibiza wilt en de boho in jezelf tot uiting wilt brengen, dan zit je met deze accessoires goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *