Tips Wonen

Jaloezieën op maat, waar rekening mee houden?

Jaloezieën op maat, waar rekening mee houden

Jaloezieen zijn een ongelofelijk populaire vorm van raamdecoratie. Op het ogenblik dat je in jouw woning gebruik wil maken van jaloezieen zal je bij het bekijken van het aanbod op de markt kunnen vaststellen dat er best wel wat verschillende mogelijkheden bestaan. De verschillen tussen de diverse vormen van jaloezieen hebben niet alleen betrekking tot het materiaal waaruit ze bestaan, maar ook tot bijvoorbeeld de afmetingen. Ook de manier waarop het systeem wordt bediend kan in de praktijk aanzienlijke verschillen vertonen. In ieder geval, wil jij ook graag jaloezieen op maat kopen? Dan vertellen we je op deze pagina maar wat graag waar je nu precies allemaal bij stil zal willen blijven staan.

1.) Denk op voorhand goed na over wat je precies wil

Bij de keuze van jaloezieen op maat spreekt het voor zich dat je voordat je tot aankoop over gaat eerst even grondig moet nadenken over wat je precies wil. Enkele van de verschillende keuzes die je altijd zal moeten maken bij maatwerk jaloezieen zijn de volgende:

  1. Uit welk materiaal moeten de jaloezieen zijn vervaardigd?
  2. Over welke afmetingen moeten de jaloezieen beschikken die je wenst te kopen?
  3. Van welk systeem moet er gebruik worden gemaakt?
  4. Dienen het jaloezieen te zijn met horizontale of met verticale lamellen?

Bij het bepalen van het materiaal waar de jaloezieen op maat uit moeten bestaan is het niet alleen maar belangrijk om stil te blijven staan bij de uitstraling waar de materialen over beschikken. Wat bovendien namelijk ook te denken van de eventuele extra bijzondere eigenschappen waarover ze moeten beschikken? Neem nu bijvoorbeeld jaloezieen die zijn gemaakt van hout. Deze kunnen niet zomaar in eender welke ruimte worden geïntegreerd omdat ze niet over waterbestendige of waterafstotende eigenschappen beschikken. Ook dit is dus beslist een punt om rekening mee te houden.

2.) Zorg voor een correcte meting van de jaloezieen

Van cruciaal belang bij het kopen van jaloezieen op maat is het zogenaamde inmeten van de jaloezieen. Op het eerste zicht lijkt dat inmeten misschien kinderspel, maar in de praktijk gaan er ongelofelijk veel mensen mee in de fout. Dat is zeer vervelend, want een niet correcte inmeting zal als gevolg hebben dat je maatwerk jaloezieen toch niet perfect aansluiten op de raampartijen, integendeel. Het spreekt voor zich dat dit het eindresultaat zeer sterk negatief kan beïnvloeden en dat kan natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn, integendeel. Een correcte inmeting is dus altijd vereist. Ben je hier zelf eventueel niet toe in staat? Dan spreekt het voor zich dat het altijd interessant kan zijn om ervoor te kiezen om dit uit te besteden.

3.) Van welk systeem moet er gebruik worden gemaakt?

Last but not least zal je ook goed willen kijken naar het soort systeem waar de jaloezieen gebruik van moeten maken. Op dit vlak kan je een keuze maken tussen een manuele en een elektrische bediening. In het eerste geval spreekt het voor zich dat je zelf wat meer fysieke kracht zal moeten gebruiken, al valt dat bij jaloezieen erg goed mee. Alleen bij houten jaloezieen zou het gewicht eventueel een rol kunnen spelen, maar dat kan je opvangen door bijvoorbeeld te kiezen voor jaloezieen die zijn gemaakt van bamboe. In ieder geval, ook het soort systeem waar je jaloezieen gebruik van maken is zeker een punt om rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *