Wonen

De interieurtrends van 2022

De interieurtrends van 2022

Het is zover, het nieuwe jaar, 2022 is nog maar net begonnen en we kunnen nu al voorspellen wat de interieurtrends van dit jaar worden. Ben jij een huisje aan het bouwen, een kamer aan het inrichten of je hele woning aan het renoveren? Dan ben je hier aan het juiste adres voor eindeloze inspiratie. Dit jaar staat weer helemaal in het teken van verschillende kleuren, design meubels, leuke accessoires en mooie en kwalitatieve materialen. Ook duurzaamheid wordt een belangrijk thema voor 2022. Wij vertellen je er alles over.

Rust en eenvoud

Het leven is al ingewikkeld genoeg, daarom moeten we het in ons interieur niet moeilijk maken, je interieur moet een plek zijn waar je tot rust kan komen. Daarom zijn we steeds meer op zoek naar alles wat simpel en eenvoudig is. We zijn steeds meer op zoek naar gevoel van warmte en zekerheid. Het materiaal dat zich goed bij dit gevoel aansluit, is hout. Hout zorgt voor een gevoel van zekerheid en warmte, bovendien geeft het een erg gezellig gevoel. Van de vloeren tot de meubels, hout is helemaal terug van weggeweest. Mix verschillende soorten hout en combineer met leuke houten accessoires.

Natuur

Haal de natuur naar binnen. Doordat we steeds meer en meer aan huisje gekluisterd zijn kan je soms eens nood hebben aan wat groen. Haal daarom buiten naar binnen, kies daarom voor groen. Je mag gerust breed denken wanneer het gaat over groen. Niet alleen planten zijn een leuke aanvulling in de woning, maar ook materialen kunnen een groen tintje hebben. Denk aan een betegelde groene badkamer of groene muur. Maar ook accessoires kunnen groen zijn, denk maar aan kussentjes, dekentjes, design lampen enzovoort. Op die manier kan je het huis helemaal opfleuren en een heerlijk natuurlijk gevoel weergeven in jouw interieur.

Design

Het hoeft allemaal niet zo perfect, een lijn die net niet recht is, maar eerder organisch ontstaan is, is dan ook zeker geen probleem in 2022. Kies voor tijdloze meubels, meubels die geleefd worden. Kies voor brutere materialen die lang meegaan, denk maar aan marmer of travertin. Investeer in klassieke design meubels die met de jaren mooier worden en misschien wel meer opbrengen. Design meubels en design objecten zijn zeker en vast de moeite waard en bovendien geven ze echt karakter aan jouw woning!

Lampen

Zie lamp niet langer dan iets functioneel, geef er ook een esthetische functie aan. Ga in de plaats van een schilderij voor een lamp als bijvoorbeeld een kunstobject. Een designlamp is hier een perfect voorbeeld van. Ga voor een opvallende lampenkap, een zware voet, een sober model of net een grote lichtbron. De opties in designlampen zijn letterlijk eindeloos. Ga dus niet voor braaf, maar maak je lamp het middelpunt van de belangstelling in een ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *