Tips

Vul de collageen productie aan met eiwitrijke voeding of supplementen

Collageen

Eiwitten zijn bij iedereen wel bekend. Veel mensen denken bij eiwit vooral aan dat dit goed is voor spierherstel. Dit is zeker waar en het is ook aan te raden om ervoor te zorgen om voldoende eiwitten binnen te krijgen na een stevige trainingssessie, maar er zijn wel honderden verschillende eiwitten. Een van de meest cruciale eiwitsoorten voor het menselijk lichaam is collageen. Collageen wordt het eerste gedeelte van ons leven (tot ongeveer 25 jaar) helemaal zelf door het lichaam aangemaakt. Na deze leeftijd neemt de productie van dit eiwit geleidelijk af en doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat de productie van collageen verder wordt aangevuld. Dit kan door onder meer door je voeding aan te passen of door voedingssupplementen in te nemen.

Uitgelicht: natuurlijk collageen 

Voldoende collageen heeft een positieve uitwerking op de conditie van de huid

Collageen is essentieel voor het bindweefsel in ons lichaam. Dit eiwit zorgt er namelijk voor dat het bindweefsel stevig blijft, niet aan kracht verliest en dat er ook elasticiteit blijft bestaan. De stevigheid en de kracht eigenschappen hebben vooral betrekking op bindweefsel die te maken hebben met botten, spieren en kraakbeen. Terwijl bijvoorbeeld elasticiteit ook zeer veel invloed heeft op de huid. Rimpelvorming in de huid, is namelijk hetzelfde als een verminderde elasticiteit van de huid. Er zijn dan ook zeer veel mensen die collageensupplementen innemen om huidveroudering te voorkomen. Naast collageen supplementen is voldoende vitamine C in de huidcellen ook zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat collageen haar werk kan doen. Het is dan ook niet voor niets dat veel gezicht crèmes en anti-aging producten vaak vol zitten met vitamine C.

Tip: wat doet collageen voor je huid 

Collageen in poedervorm wordt het snelst en makkelijkst door het lichaam opgenomen

Zoals gezegd kun je collageen binnen krijgen via de voeding en middels supplementen. Vooral veel vegetariërs hebben vaak belang bij extra collageenrijke producten, omdat veel van het collageen wat ons lichaam binnenkomt via vlees is. Er zijn echter ook voldoende plantaardige producten met collageen, zoals bijvoorbeeld spinazie of sla en rucola. De meest effectieve manier zijn echter collageen supplementen die verkrijgbaar zijn in onder andere pil en poedervorm. De meeste mensen kiezen hierbij echter voor een poedervorm, omdat deze makkelijk op te nemen is door het lichaam en ook goed te mengen is met bijvoorbeeld een shake of een smoothie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *