Tips

Behoud een gebruinde huid zonder gebruik te maken van de zon of zonnebank

zelfbruiner

Een mooi gebruinde huid is voor veel mensen iets dat hoort bij het ideale schoonheidsbeeld. Wanneer de zon begint de schijnen in Nederland pakt dan ook iedereen massaal de auto naar Scheveningen en Bloemendaal om zo snel mogelijk te genieten van het weer en direct een mooie zonnetint te krijgen. Het is echter algemeen bekend dat de zon in een bepaalde mate ook schadelijk is voor de huid en de gezondheid. Daarnaast is het lang niet altijd mooie weer en is de zon in Nederland grote delen van het jaar niet genoeg aanwezig om je mooie zonnekleur te behouden. In dit geval kiezen mensen ook wel voor een zonnestudio of een zonnebank thuis. Er zijn echter steeds meer onderzoeken die uitwijzen dat ook deze manier van zonnebaden schadelijk kan zijn. Er is nog een derde variant om een mooie bruine tint te creëren zonder de zon of apparatuur te gebruiken en dat is met behulp van zelfbruiners.

Tip: Sunless Tanning | Spray, Creme en Lotion

Sunless tanning producten zijn van een stuk betere kwaliteit dan 10 jaar geleden

Door de toenemende verhalen met betrekking tot de schade aan de huid door zonnebanken, worden zelfbruiners automatisch een stuk populairder. Zelfbruiners zijn te verkrijgen in een crème of spray vorm en brengen een aantal voor- en nadelen met zich mee. De crème is relatief eenvoudig over de hele huid aan te brengen en je hoeft je niet in allerlei hoeken te draaien om de tint egaal gespreid te krijgen. Een zelfbruiner is als vanzelfsprekend een stuk beter voor de huid dan de blootstelling aan het licht van de zonnebank. De sunless tanning producten zijn in de loop der jaren behoorlijk verbeterd. Een jaar of tien geleden was de reputatie niet om over naar huis te schrijven en was de kleur in sommige gevallen onnatuurlijk oranje en hadden mensen last van bijkomende huiduitslag als bijwerking. Dit is echter allang niet meer het geval en de producten worden van steeds betere kwaliteit en zorgen voor een natuurlijke tint die je makkelijk zelf kan bepalen door de kuur die je volgt aan te passen.

Uitgelicht: Waar moet ik op letten bij het scheren na het aanbrengen van een zelfbruiner?

Zelfbruinproducten zorgen voor een tijdelijke zonnetint op de huid

De meeste zelfbruiners zijn relatief goedkoop en bij vrijwel elke drogist te krijgen. De huid breekt altijd af en vernieuwt zichzelf, omdat dode huidcellen van het lichaam afkomen. Mede hierdoor zul je de gecreëerde tint op den duur verliezen. Over het algemeen blijft de kleur tot ongeveer 30 dagen na voltooiing van de kuur zitten. Een nadeel dat weleens genoemd wordt, is dat er een geur zit aan de zelfbruiningsproducten die op de huid blijft zitten zolang de kleur blijft zitten. Dit is echter geen sterke geur en relatief makkelijk te verhelpen door het gebruik van producten als deodorant, eau de toilette en andere vormen van parfum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *