Tips

Waarom wordt relatietherapie niet vergoed?

relatietherapie

Relatietherapie is een middel dat door de psychologie wordt gebruikt om conflicten en/of problemen in jouw relatie op te lossen.

Het is normaal dat zich bij het samenleven problemen van dialoog en confrontaties voordoen die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken.

Het starten van bij Relatietherapeut Arnhem geeft jullie de gelegenheid om de banden te versterken, om te begrijpen wat de rol van ieder in de relatie is, om problemen op te lossen door te kunnen begrijpen waarom ze zich voordoen, en ook om te begrijpen welke schadelijke gedragingen moeten worden veranderd.

Wordt relatietherapie vergoed door de basis zorgverzekering?

Hoewel de meeste individuele therapieën door de basis zorgverzekering worden gedekt, is relatietherapie niet opgenomen in de lijst van primaire psychologische zorgdiensten. Als zodanig wordt het niet vergoed.

Er zijn echter enkele situaties waarin terugbetaling mogelijk is. Wanneer de behoefte aan relatietherapie wordt ingegeven door een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen of psychische stoornissen, kan deze voor vergoeding in aanmerking komen.

De prijs van relatietherapie kan variëren, afhankelijk van de duur en de frequentie van de sessies. Daarnaast zijn ook de ervaring van de gekozen professional en de regio waarin hij of zij gevestigd is van invloed op de prijs van de consultatie.

Het is dus belangrijk te benadrukken dat u, zelfs met de vergoeding van de basisverzekering, een deel van de behandeling moet betalen, het zogenaamde eigen risico, dat varieert naar gelang van het bedrag dat door de beroepsbeoefenaar in rekening wordt gebracht.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet de behandeling worden aangevraagd door de therapeut en ook door een andere arts. Bovendien moet de psycholoog een vergunning hebben van jouw verzekeringsmaatschappij.

Hoe lang duurt relatietherapie?

Het is praktisch onmogelijk de precieze duur van een relatietherapie te kennen.

Het zal afhangen van hoe complex de problemen zijn waarmee het echtpaar wordt geconfronteerd. Het hangt ook af van de toewijding van elke partner in de therapie en hoe vaak de sessies worden gedaan.

Relatietherapie is een waardevolle investering die de harmonie van het koppel kan herstellen. Laat jouw relatie genieten van tips en adviezen die jouw hele toekomst positief kunnen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *