Tips

Stappenplan: Goed je gezicht reinigen

huid

Elke dag je gezicht wassen met water gaat niet werken als je als doel hebt een schone en zuivere huid te krijgen. Daar is een stuk meer voor nodig. Weet je niet welke stappen hiervoor nodig zijn of welke producten hier goed voor zijn? Hieronder hebben wij een stappenplan gemaakt om huidverbetering te creëren. 

Make-up eraf halen

Wat een must is, is je make-up er elke dag afhalen. Je gezicht reinigen is echt belangrijk na het dragen van make-up.  Make-up zijn de meest slechte producten voor je huid. Als je dit er niet af haalt in de nacht, zal het in je poriën trekken en dat wil je niet! Het belangrijkste om goed te eraf te halen is de make-up die op je huid zit. Foundation, bronzer, blush en concealer. Gebruik hiervoor een micel air water die gemaakt is voor jouw huidtype. Weet je nou niet welk soort huidtype je hebt? Online staan heel veel testen om daarachter te komen. Vervolgens haal je je mascara eraf. Doe je dit niet? Dan zal het in je wimperranden trekken en dat kan gaan ontsteken. Dit haal je eraf met oog make-up reiniger. Ook kan dit met micellair water, maar wij raden aan voor het optimale resultaat dit te doen met de oog make-up reiniger.

Huidroutine: gezicht reinigen

Zodra de make-up eraf is kun je gaan beginnen met de start van jouw huidverbetering. Als eerst gebruik je een cleanser. Een cleanser helpt bij het vuil uit je poriën te halen. Dit doe je in de ochtend voor het make-up aanbrengen en na het make-up afhalen in de avond. Twee keer per dag dus. Gebruik hiervoor ook weer een cleanser die bij jouw huidtype past.

Na het gezicht reinigen is het belangrijk om je PH-waarde van je gezicht te herstellen. Dit doe je doormiddel van een tonic. Tonic water breng je aan op een watje en breng je aan op je gezicht al deppend. Ook hiervoor geldt: koop een tonic die goed doet aan jouw huid. Wanneer je last hebt van acne is het een goede keuze om een wat specialere tonic te halen. Tonic kan meehelpen in het proces de acne te laten verdwijnen. Tonic breng je elke ochtend en avond aan.

Nu je het gezicht reinigen gedaan hebt, is en terug op zijn PH-waarde, is het tijd om de juiste crèmes en serums aan te brengen. Er zijn verschillende soorten serums en crèmes die goed doen aan jouw huidklachten. Wij adviseren om goed te onderzoeken welke serums en crèmes jij nodig hebt bij jouw huid. Welke onzuiverheden ben je niet tevreden mee op je gezicht? Ga dit na en voer dan een onderzoek uit over welke soort producten je halen gaat. Koop niet zomaar een product wat niet voor jouw huidtype of klachten bestemd zijn. Dit gaat alleen maar tegenwerken in het proces. Sommige crèmes en serums breng je elke dag 2 keer aan en sommige maar 3 keer in de week. Let hier ook goed op. 

Ongeveer 2 keer in de week is het tijd voor je dieptereiniging. Hiervoor gebruik je bovenstaand producten en een masker. Een masker of een peeling, aan jou de keuze voor welke jij gaat. Natuurlijk wel een die jij goed gebruiken kan.

Aan de slag

Met dit stappenplan hopen wij dat jouw proces naar huidverbetering wat beter zal gaan. Zoek de juiste producten uit en neem hier ook de tijd voor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *