Tips

Zijn sportsupplementen goed voor je gezondheid?

gezondheid

Hoe populairder sportsupplementen worden, hoe vaker de vraag wordt gesteld: hoe gezond zijn dergelijke sport supplementen eigenlijk? Zijn sportsupplementen wel goed voor mijn gezondheid? Het is logisch dat deze vraag wordt gesteld, aangezien het goed om voedingsstoffen die je in je lichaam binnenkrijgt. Iemand die goed op zijn of haar voeding let om zo gezonder te leven, wilt natuurlijk ook weten hoe het zit met sportsupplementen.

Het korte en directe antwoord is: zolang er wordt gekozen voor sport supplementen van een kwalitatief merk, kan ervan worden uitgegaan dat deze zeker niet schadelijk (en juist goed) voor je gezondheid zijn. Lees hieronder verder voor meer informatie over gezonde sportsupplementen.

Kwaliteit van sport supplementen 

Eigenlijk is het goed te vergelijken met voeding: gezond eten heeft goede voedingsstoffen. Wil je gezond eten, dan vermijd je chemische zoetstoffen en ongezonde voeding met ongezonde ingrediënten. Voor sport supplementen geldt hetzelfde: vermijd sportsupplementen die chemische zoetstoffen hebben zoals eiwitshakes van bepaalde merken. Kies in plaats daarvan voor eiwitshakes zonder zoetstof of met een natuurlijke zoetstof. 

Zolang er wordt gekozen voor sport supplementen van hoge kwaliteit, zijn sportsupplementen dus gezond en schoon. Bij supplementen is kwaliteit een belangrijke factor voor gezondheid. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Waarom is kwaliteit voor gezondheid van belang?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel merken die supplementen verkopen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom is het van belang om te allen tijde goed op de ingrediënten te letten. Zo weet je wanneer er schadelijke zoetstoffen als aspartaam of acesulfaam-k in supplementen zitten, en weet je dus welke supplementen je dient te vermijden. Hierdoor blijven de kwalitatieve sportsupplementen over, die goed zijn voor je gezondheid.

Afstemming op doel

Wanneer voor sport supplementen wordt gekozen, is het van belang dat de keuze van welke supplementen wordt afgestemd op jouw doel. Dan pas heeft het ook echt zin om sportsupplementen te gebruiken en op die manier werken supplementen ook het beste.

Een krachtsporter zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij creatine dan een duursporter. Voor een duursporter zijn cafeïne tabletten of BCAA-aminozuren meer geschikt. Deze voorbeelden tonen dat het van groot belang is om voor supplementen te kiezen die bij jouw sport en situatie passen. 

Het kiezen van geschikte sport supplementen voor jouw persoonlijke situatie is niet alleen goed voor je sport, maar ook bevorderend voor je gezondheid. Je hebt bijvoorbeeld daadwerkelijk meer eiwitten nodig als je aan krachttraining doet, waardoor gezonde eiwitshakes geschikt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *