Tips

Hoe houd je je haar gezond?

Extensions

Last van dood haar of gespleten punten? Dat is vervelend. Iedereen wil namelijk een mooie, volle bos haar. Maar hoe zorg je daarvoor?

Je moet je haar een beetje zien als wol: als je wollen kleding te lang wast, dan wordt het na verloop van tijd ook lelijk. Shampoo doet dan ook niet per se iets goeds voor je haar, het reinigt je hoofdhuid en daarmee ook je haar, maar daar houd het dan mee op. De enige reden waarom je je haar dagelijks zou willen wassen is de geur, want je haar gaat er wel heerlijk van ruiken. Verder is wassen dus eigenlijk helemaal niet zo goed voor je haar en kun je het beste proberen om het niet al te vaak te wassen. 

Je kunt je haar laten wennen aan het minder vaak wassen. Dat moet je even trainen en langzaam opbouwen. De eerste keren dat je de tijd tussen de wasbeurten rekt, zal je haar dan ook waarschijnlijk behoorlijk vet worden. Het kan dus echter wel en het is dan ook zeker de moeite waard om te proberen.

Let op je voeding

Wist je dat je eetpatroon enorme gevolgen kan hebben op je haar? Gevarieerd eten zorgt voor een gezonde, mooie en vooral zachte haardos. Nu klinkt dat nogal relatief, aangezien ieders haar anders is, maar gevarieerd eten is zeker wel goed voor je haar. Voornamelijk eiwitten zijn belangrijk voor je haar, deze haal je uit bonen, granen en soja. 

Daarnaast is ijzer ook een belangrijke stof voor je haren. IJzer kun je vinden in veel donkergroene groentes, zoals spinazie en broccoli. Ook in vlees zit ijzer, maar, geen zorgen, als je vegetarisch bent kun je makkelijk genoeg ijzer binnen krijgen zonder vlees te eten.

Hierboven noemden we een paar stoffen die belangrijk zijn voor je haren, maar met alleen die stoffen kom je er niet. Je haren maken deel uit van je lichaam en wanneer je lichaam dus niet goed gevoed wordt, worden je haren dat ook niet. Als je door middel van voeding goed voor je haren wilt zorgen, is het een kwestie van logisch nadenken en gezond eten. Dat betekent: veel groentes, veel fruit, minder suikers en vet en ook minder vlees, want we weten inmiddels allemaal dat vlees helemaal niet zo gezond is als we eerst dachten.

Wees lief voor je haar

Je haar gedijt het beste als je er een beetje zuinig op bent. Borstel het dus voorzichtig door, föhn en stijl het niet te vaak. Al die hitte is enorm slecht voor je haar en hierdoor sterft het snel af. Een voorbeeld? We kennen allemaal wel het filmpje van het meisje dat haar haar probeert te krullen en er vervolgens een enorme pluk haar afbrandt. Zo erg zal het meestal niet meteen zijn, maar het effect van een krultang op je haar wordt zo wel erg duidelijk.


Gebruik daarbij ook conditioner. Conditioner voedt je haar en zorgt ervoor dat het juist minder snel doodgaat. Het gaat gespleten punten tegen en zorgt voor een zachte bos glanzend haar. Ook als je extensions hebt van bijvoorbeeld Hairextensions Voordeel is het belangrijk dat je goed voor je haar zorgt en dat je er voorzichtig mee omgaat. Op die manier zorg je ervoor dat je extensions zo lang mogelijk mee gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *