Tips

Dit zijn de dingen die je moet weten voordat je een hottub aanschaft

hottub

Het is zover. Je hebt er lang over nagedacht, maar bent nu toch echt van plan om er één aan te schaffen. Je hebt veel gelezen over het op natuurlijke wijze verwarmde bad, maar toch is er nog een aantal dingen dat je echt even moet weten voordat je besluit zo’n hottub te kopen.

Hottub of jacuzzi

Het is van uiterst belang dat je goed hebt gekeken naar het verschil tussen bovenstaande twee. Ze dienen uiteindelijk allebei hetzelfde doel: je kunt lekker in een verwarmd bad gaan zitten, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de twee? Allereerst ziet de buitenkant er nogal verschillend uit. Waar een hottub een leuke, natuurlijke look heeft door het houten omhulsel, heeft de jacuzzi een kunststof buitenkant. Hiernaast is er nog een belangrijk verschil tussen de twee: de manier van verwarmen. Zo werkt de verwarming voor het water in een hottub volledig natuurlijk. Er wordt gebruik gemaakt van een houtvuur. Voor wat betreft een jacuzzi, deze maakt gebruik van stroom. Er zit een motor in een jacuzzi die ervoor zorgt dat het water een bepaalde temperatuur krijgt. Tot slot is er nog een belangrijk verschil tussen de twee. Waar je in een bad met warm water zit bij een hottub, zit je waarschijnlijk tussen de bubbels en zogeheten massagestralen in een jacuzzi. De hottub heeft deze technologie dus niet, waar een jacuzzi die wel heeft.

Design

Je zou het niet snel verwachten bij een hottub, maar er bestaan verschillende designs. De buitenkant is, zoals vermeld, altijd van hout. Toch is er in veel van de gevallen nog een keuze tussen vurenhout, thermowood of red cedar hout. Het verschil tussen de drie is vooral de tint. Het is natuurlijk toch wel zo prettig dat wanneer je een hottub aanschaft, hij er ook nog een beetje leuk uitziet. De binnenkant van een hottub is echter altijd van polyester. Dit zorgt ervoor dat het water niet tussen het hout doorkomt, zoals vroeger nog wel eens het geval was. Tot slot kun je er ook altijd nog voor kiezen om je hottub in te bouwen in de grond. Zo heeft de houten buitenkant dus weinig toevoeging.

Doel

Het doel van de hottub is waarschijnlijk al bekend: na een lange dag lekker even tot rust kunnen komen. Het warme water in de hottub zorgt er uiteraard voor, net zoals in een normaal bad, dat de spieren even tot rust komen. Maar naast het gunstige effect voor je spieren is er nog een aantal voordelen aan zo’n hottub:

  • De verbetering van je slaap

Doordat je lichaamstemperatuur verhoogt na een sessie in een hottub is bewezen dat je beter zal gaan slapen. Je valt rustiger en sneller in slaap.

  • Lagere bloeddruk

Doordat je hart harder zal moeten werken om bepaalde hitte af te voeren, zal je bloedstroom versnellen. Wanneer je lichaam wat warmer wordt, gaan je cellen uitzetten en hierdoor begint je bloeddruk te zakken.

Naast de hierboven genoemde voordelen is er nog een groot aantal andere zaken waarom het juist zo goed is om zo’n hottub aan te schaffen. Een hottub is een echte aanrader voor wie eens goed tot rust wil komen. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *