Tips Wonen

Wist je dit al over LED downlights?

Wist je dit al over LED downlights?

Ben jij van plan om nieuwe lampen in je woning op te hangen maar weet je nog niet zo goed waar je voor moet kiezen? We kunnen best begrijpen dat het een ingewikkelde keuze is gezien de hoeveelheid verschillende soorten lampen die vandaag de dag te verkrijgen zijn. Naast de traditionele gloei- en halogeenlampen zijn er tegenwoordig ook diverse soorten LED lampen te koop. Neem bijvoorbeeld de LED downlight.

LED downlights hebben veel weg van spotjes met als groot verschil dat deze lampen in het plafond worden ingebouwd. Vind je het licht van spotjes net iets aan de te felle kant? Kies dan voor LED downlights, want deze lampen geven minder fel licht dan spotjes. Bovendien wordt het licht op een mooie gelijkmatige en diffuse manier verstrooid en verspreid waardoor er geen harde schaduwen ontstaan die je met spotjes vaak wel hebt. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat LED downlights in diverse kleurtemperaturen te koop zijn en dat ze bekend staan om hun uiterste efficiëntie en duurzaamheid? Je leest erover in deze blog.

Verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen

Wanneer je op zoek gaat naar mooie nieuwe LED downlights heb je de keuze uit verschillende kleurtemperaturen waaronder warm wit, koud wit en helder licht. Deze laatstgenoemde staat erom bekend het concentratievermogen te bevorderen. Heb je vooral goed zicht nodig? Ga dan voor koud wit licht. Voor een warme en knusse sfeer kun je het beste kiezen voor warm wit licht. Indien je inmiddels een beetje bent uitgekeken op al die standaard wit licht kleurtemperaturen heb je vandaag de dag ook de mogelijkheid om LED downlights te installeren waarbij je de verschillende RGB kleuren, dus rood, groen en blauw, kunt instellen. Kijk voor alle mogelijkheden, ook wat betreft de vormgeving van de lamp, eens op lichtlichtstunter.nl.

Uiterst efficiënt en duurzaam

De tijd dat we het moesten doen met energievretende gloei- en halogeenlampen hebben we inmiddels gelukkig ver achter ons gelaten. LED lampen zijn namelijk een heel stuk efficiënter en duurzamer. Dit soort lampen zijn uiterst efficiënt in de zin dat het grootste gedeelte van de energie opgaat aan de productie van licht. Slechts een heel klein deel gaat verloren aan warmte. Dit is bij gloei- en halogeenlampen wel anders. Tot slot zijn LED lampen duurzaam in de zin dat je er jarenlang geen omkijken naar hebt. Ze hebben een vrij lange levensduur en hoeven dus niet ieder jaar vervangen te worden. Beter voor het milieu en beter voor jouw portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *