Gezondheid

De verklaring achter lactose intolerantie

De verklaring achter lactose intolerantie

Veel mensen in Nederland kunnen de meeste producten die in de supermarkt eten zonder vervolgens klachten te krijgen. Er zijn echter mensen in Nederland die helaas te maken hebben met maagklachten indien zij producten met lactose daarin eten. Dit heeft te maken met een lactose-intolerantie, waarbij de maag geen producten met lactose aankan. 

De dikke darm maakt van nature lactose aan, waardoor de meeste mensen in staat zijn om lactose producten te verwerken. Als jouw dikke darm dit echter niet doet dan kunnen maagklachten ontstaan. Deze klachten worden erger bij het eten van producten met lactose. 

Mogelijk kan Intoleran de klachten verminderen, door producten aan te schaffen die jouw maag helpen.

Aanmaak van lactose

Indien jij te maken hebt met een probleem waarbij jouw darmen onvoldoende lactose aanmaken, is het mogelijk om producten aan te schaffen die deze aanmaak stimuleren. Door extra lactose aan te maken in jouw maag is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je geen maagklachten meer ervaart.

 Je kunt tevens te maken hebben met fructose intolerantie, waarbij een van de oplossingen tevens bestaat uit het eten van extra voedingssupplementen. Een andere oplossing is simpelweg om geen producten meer te eten met lactose. 

Door je voedingspatroon aan te passen ervaar jij geen problemen meer. 

Aanpassen van voedingspatroon 

Voordat jij ervoor kiest om jouw voedingspatroon aan te passen is het belangrijk om eerst andere oplossingen te proberen. Je wenst immers te voorkomen dat er sprake is van een situatie waarin je onterecht ervoor kiest om geen lactose producten meer te eten. 

Misschien dat de aankoop van producten die jouw darmen helpen voldoende is om ervoor te zorgen dat je geen klachten meer ervaart. 

Mocht dit niet zo zijn, dan is het belangrijk om eerst te weten in welke producten lactose zit en deze producten niet meer aan te schaffen. Zorg er wel voor dat je gezond en gevarieerd blijft eten.  

Veiligheid bij gebruik

Als jij overweegt om voedingssupplementen te gebruiken, geldt natuurlijk dat bij gebruik de veiligheid voorop staat. Je wenst geen producten in te nemen die een schadelijk effect hebben op jouw gezondheid. 

Daarom is het belangrijk om van tevoren uit te zoeken op het product wetenschappelijk getest is. Is het product zelf geproduceerd door het bedrijf en door de regelgeving van de overheid gekomen? 

Verder kun je de recensies over het product doorlezen en vervolgens tot een concrete keuze komen.

Advies krijgen van een expert

Vaak lukt het niet om de maagproblemen waarmee je te maken hebt zelfstandig op te lossen. Daarom is het verstandig om allereerst een keer langs te gaan bij een huisarts. 

Een arts kan je namelijk helpen door een diagnose vast te stellen. Hierdoor weet je voortaan met wat voor probleem jij te maken hebt en wat de oplossing hiervoor vormt. 

Je kunt tevens om advies vragen wat betreft het kopen van de beschreven voedingssupplementen. Wellicht dat het een oplossing vormt voor jouw probleem. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.