Gezondheid Tips

Tips om het tattoo verwijdering genezingsproces te versnellen

Een goede nazorg voor het verwijderen van je laser tatoeage helpt je bij een vlot en snel herstel.

Bereid je immuunsysteem voor. Je immuunsysteem speelt een vitale rol in elk soort herstelproces, en dat geldt ook voor het herstel van laser tatoeage verwijdering. Concentreer je ter voorbereiding op je behandelingen op het eten van voedzame voedingsmiddelen en op lichaamsbeweging. Door die twee dingen aan je routine toe te voegen houd je je lichaam gezond en klaar om je te helpen genezen. Probeer immuunversterkende voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, die veel vitamine C bevatten, of gember, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Richt je vóór de laser tatoeage verwijdering behandeling op het eten van voedzame voedingsmiddelen en op lichaamsbeweging

Goed schoonmaken. Goed schoonmaken van het behandelde gebied gaat een heel eind in de richting van het voorkomen van infectie, wat een groot struikelblok is op de weg naar herstel. Maak de plek elke dag schoon met koel water en dep hem droog. Vermijd wrijven over de plek, want dat kan de tere huid verder irriteren. Je moet ook een antibiotische zalf op de plek smeren, vooral op de blaren die gebarsten zijn, en ze de eerste drie dagen na een behandeling met een schoon verband bedekken om verdere bescherming tegen mogelijke infectie te bieden.

Topische middelen. Als je eenmaal over de drie dagen heen bent, kun je een aantal verschillende toedieningsproducten gebruiken om sneller herstel van laser tatoeage verwijdering te bereiken. Vitamine E olie of hydrocortisone crème kunnen je helpen om irriterende symptomen zoals jeuk te beheersen. Als je toegeeft aan de verleiding om te krabben, kun je de huidirritatie verlengen en de kans op littekenvorming vergroten. Verzachtende topicals kunnen littekenvorming door het verwijderen van laser tatoeages helpen voorkomen. Het is ook belangrijk te onthouden dat je tot drie maanden na je laatste sessie zonnebrandcrème op de plek moet dragen. Onthoud dat het dragen van sunblock tijdens elke langdurige periode in de zon een goede gewoonte is om te vormen.

Koele kompressen. Zwelling en roodheid zijn veel voorkomende bijwerkingen van laser tatoeage verwijdering. Als je last hebt van ontstekingen, kan het verleidelijk zijn de getroffen plek aan te raken of eraan te pulken. Gebruik in plaats daarvan een koel kompres om de ontsteking te helpen verminderen, wat vooral nuttig kan zijn voor de eerste dag na een behandelingssessie. Je kunt dingen gebruiken als een koele, vochtige doek, een ijskompres of een zakje diepvriesgroenten uit je diepvries. Nadat je klaar bent met het gebruik van het koele kompres van je keuze, vergeet dan niet de plek goed schoon te maken en af te drogen.

Tip: Tattoo laten verwijderen Rotterdam? Tattoo No More

Vermijd onnodige stress. Stress kan ons vermogen om te genezen ernstig beïnvloeden. Probeer tijdens je herstel kalm en nuchter te blijven. Je kunt doorgaan met je dagelijkse leven, maar doe je best om al te stressvolle situaties te vermijden. Misschien kun je jezelf zelfs trakteren op een paar heerlijke ontspanningstechnieken zoals een lange wandeling of een massage. Welke stressverlichtings- en managementtechnieken je ook het beste bevallen, deze herstelperiode is een prima tijd om ze te gebruiken.

Overweeg een pauze in te lassen van het roken. Het is geen geheim dat roken een ongezonde gewoonte is, maar het kan je lichaam op verrassende manieren beïnvloeden. Roken kan de kans op een effectieve tatoeage verwijdering over 10 sessies met ongeveer 70 procent verminderen. Roken zorgt ervoor dat je bloedvaten zich vernauwen, maar je hebt een goede, sterke bloedsomloop nodig om je lichaam de pigmenten van de tatoeage effectief te laten verwijderen. Als je toch rookt, probeer dan tijdens je behandelingsperiode te stoppen of het gebruik te verminderen om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren.

Neem een pauze van de lichaamsbeweging. Of je nu naar spinningles gaat, gewichtheft, of je kinderen achterna zit in het park, je wilt tijdens de behandeling rekening houden met je lichaam. We raden je aan een pauze te nemen van elke activiteit die zwelling kan veroorzaken of vergroten. Typisch kunnen cliënten met kleinere tatoeages binnen een dag na de behandeling hun gewone bewegingsroutine weer oppakken, terwijl cliënten met grotere tatoeages minstens 48 uur moeten wachten. We raden ook aan te douchen en het verband op je getroffen plek te verwisselen na inspannende activiteit.

Sla happy hour over. De consumptie van grote hoeveelheden alcohol kan het vermogen van je lever en nieren beïnvloeden om de kleine inktdeeltjes die tijdens de laserbehandeling ontstaan, weg te spoelen. Terwijl je de behandeling ondergaat, raden we aan alcoholische dranken te vervangen door meer water om je lichaam te helpen bij het genezingsproces en de verwijdering vlotter te laten verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *