Beauty

Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème

Dag- en nachtcrème wordt door veel mensen dagelijks gebruikt. De dagcrème in de ochtend en de nachtcrème voor het slapen gaan. Maar zit er ook een verschil tussen die twee? Hoewel het maar een klein verschil is, is dat toch wel belangrijk. Huidverzorging is iets om zeker even bij stil te staan. 

Dagcrème

Huidverzorging begint bij dagcrème. In feite heeft dagcrème 2 functies: Beschermen en vocht vast houden. De dagcrème heeft SPF die de huid beschermt tegen de zon, (dus de Uv-straling) koud weer, airco en verwarming. Vaak zitten er ook antioxidanten in zoals Vitamine E en C. Dagcrème voorkomt dat het vocht uit je huid verdwijnt, en zorgt ervoor dat je huid frisser en strakker wordt. Dagcrème trekt snel in en is niet vet. Van het merk Decléor kan je goeie dagcrème halen.

Nachtcrème

De nachtcrème is herstellend en vernieuwend en onderdeel van je dagelijkse huidverzorging. Door de ingrediënten in de crème werkt het herstellen van de huid sneller. De huid wordt goed gevoed door de volle structuur. De crème trekt minder snel in omdat hij vetter en romiger is. In de nachtcrème zitten oliën en andere bestandsdelen om je huid te verwennen, Zoals Retinol en Vitamine C. In de nachtcrème zit dus geen SPF. 

Moet je echt 2 soorten crèmes gebruiken?

Er zijn mensen die hun dagcrème ook voor de nacht smeren. Op zich kan het geen kwaad, smeren is altijd goed. Probeer voor de nacht toch wel een nachtcrème te gebruiken. Je wilt graag dat in de nacht je huid de ruimte krijgt om te herstellen en overdag wil je je huid beschermen. 

Slimme tips:

  • Kies altijd een dag- of nachtcrème die goed bij jouw huidtype past.
  • Smeer de nachtcrème niet te dik op je gezicht. Wanneer je slaapt ben je warmer. De huid heeft dan meer moeite met het opnemen van de crème. 
  • Breng een dag- of nachtcrème op die je huid goed reinigt. Door de reiniging worden de werkzame stoffen uit de crème beter opgenomen door de huid. 
  • Vanaf je 30e levensjaar begint de huid al de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Zo vroeg mogelijk beginnen is altijd goed. 
  • Drink veel water waardoor je huid hydrateert. 
  • Eet zo min mogelijk gefrituurd, zout voedsel en matig alcohol. Eet meer gezonde vetten zoals noten, vette vis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *