Tips

Ontdek de voordelen van daglenzen

Daglenzen

Voor mensen met een oogafwijking zijn lenzen een goede uitvinding. Brildragers krijgen dankzij contactlenzen veel meer vrijheid. Maar de ene lens is de andere lens niet, want er bestaan bijvoorbeeld maandlenzen, daglenzen en nachtlenzen. Vooral daglenzen zijn erg populair. Waarom dit zo is, lees je in dit artikel!

Daglenzen ververs je iedere dag, dus in tegenstelling tot maandlenzen draag je eenzelfde contactlens niet vaker dan een keer. Het voordeel van daglenzen is dus dat je de minste kans hebt op ooginfecties. Oogontstekingen komen namelijk het meest voor als je lenzen te lang draagt, want dan stapelen de bacteriën zich langzaam op en die komen dan in je oog terecht.

Je lenzen verzamelen op den duur naast bacteriën ook pollen en stofdeeltjes. Als hygiëne je nummer 1 prioriteit is, dan zijn daglenzen de beste keuze. Daarnaast kennen daglenzen nog meer voordelen. Zo kun je deze makkelijk in een grote kwantiteit bestellen en heb je dus altijd een grote voorraad thuis liggen.

Makkelijk voor elke dag

Als je de lenzen eenmaal uit de verpakking haalt, dan hebben ze maar een beperkte houdbaarheid. Ook als je niet iedere dag lenzen draagt, zijn daglenzen ideaal. Je hebt dan altijd een vers paar lenzen die je in kunt doen wanneer je ze nodig hebt. Verder heb je ook minder spullen nodig, want een lenzenbakje en lenzenvloeistof hoef je ook niet meer te gebruiken als je daglenzen hebt. Daglenzen worden vaak gebuikt door sporters, maar ook door mensen die op vakantie zijn. Je hebt minder gedoe met lenzen schoonmaken en hoeft ook niet zo bang zijn dat je lens scheurt of kapotgaat.

Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn als je lenzen draagt, of dit nu daglenzen of maandlenzen zijn. In je ogen komen veel stofdeeltjes of pollen en dan kunnen ze soms gevoelig worden. Of je zit te lang achter de computer en krijgt droge ogen. Heb je hier ook snel last van? Draag je lenzen dan niet te lang achter elkaar en gebruik eventueel oogdruppels als je ogen te droog aanvoelen. Was ook altijd eerst goed je handen voordat je aan je ogen komt.

Zitten er ook nadelen aan daglenzen?

Natuurlijk kennen daglenzen ook nadelen. Ten eerste heb je veel meer verpakkingsmateriaal, aangezien iedere lens apart verpakt zit. Je produceert dus veel meer afval ten opzichte van maandlenzen. En als je op reis gaat, dan moet je goed uitrekenen hoeveel lenzen je precies meeneemt + nog enkele reservelenzen meenemen. Met maandlenzen hoeft dit niet, want dan ben je klaar met alleen een lenzenbakje en vloeistof. Verder zijn daglenzen per dag een stuk duurder vergeleken met maandlenzen, zeker als je ze iedere dag draagt. Denk dus goed na bij jezelf of deze nadelen opwegen tegen de voordelen van daglenzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *