Tips

Val op met sieraden uit andere culturen

Sieraden heb je al eeuwenlang in alle vormen, maten en culturen wat zijn nou echt kenmerkende sieraden van een bepaalde cultuur en wat is er vandaag de dag nog hip? In dit blog proberen we antwoord te geven op deze vragen en wie weet lees je hier wel iets over je toekomstige ketting of ring. 

Cultuur gerelateerde juwelen

Over de hele wereld heb je heel veel verschillende culturen, de meeste culturen verschillen van elkaar door verschillende geloven maar er zijn veel meer onderdelen waarop culturen kunnen verschillen. Zo dus ook op het vlak van juwelen, er zijn heel veel soorten juwelen die echt een bepaalde cultuur kenmerken. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet. 

Glaskralen uit Afrika

Afrika wordt gekenmerkt door de glaskralen kettingen en armbanden, dit zijn gekleurde kralen van glas die in Afrika met de hand aan een touwtje of ketting worden geregen. Als je op reis bent in Afrika kan je ook bijna overal wel zoiets kopen. In Afrika zijn de meeste sieraden of meest bekende sieraden wel met gekleurde kralen of andere gekleurde elementen. Je zal in Afrika niet zo snel zilveren sieraden tegen komen, in ieder geval niet bij de normale bevolking. 

Sieraden uit Indonesië 

Waar je in Afrika heel weinig zilver ziet zie je dat in Indonesië een stuk meer, de traditionele sierlijke sieraden die uit dit land en uit deze cultuur vandaan komen zijn er om op te vallen. Dit gebeurt vaak in de vorm van een oorbel of ketting van edelmetaal en dat dan samengevoegd met een kleurrijke steen in het sieraad. 

Sieraden uit de Tibetaanse cultuur

In de tibetaanse cultuur oftewel Nepal zien we iets wat heel ver weg staat van de 2 boven geschreven culturen. In deze cultuur zijn de sieraden juist een stuk minder opvallend omdat het vaak armbanden of kettingen zijn met houten kralen. Deze worden nog wel eens versierd maar vaak in de gebruikelijke bruine houten kleur gelaten. Dit siert de cultuur heel erg naar onze mening. Gewoon het traditionele van de cultuur er in laten zien en het er ook in houden. Niet simpelweg om op te vallen overschakelen naar opvallende materialen of elementen in de sieraden.

Geïnteresseerd in sieraden uit vreemde culturen? kijk dan even op Wereldse juwelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *