Tips

Tips om het haar te beschermen tegen chloorwater

haar

De zomer komt langzamerhand dichterbij. De temperaturen zullen stijgen, de terrassen zullen vollopen en iedereen heeft een goed humeur. Toch heeft de zomer een klein nadeel: het haar wordt erg beschadigd. Zo zal niet enkel de zon, maar ook het chloor van het zwembad grote invloed hebben op jouw lokken.

Het is volkomen begrijpelijk dat jij al te graag een duik wilt nemen in het heerlijke zwembad tijdens de zomer. Maar hoe kun je jouw lokken het best beschermen tegen het chloor in het zwembad? Om jou te helpen, heb ik in dit artikel enkele tips op een rij gezet. Hier lees jij ‘vier tips om jouw lokken te beschermen tegen chloor’.

Steek het haar op

Door jouw haar in een knot vast te zetten, zal het haar minder snel het water raken. Hoe minder het haar in contact komt met het chloor, hoe minder maatregelen jij zult moeten treffen om het haar weer in de gezonde staat te krijgen. Indien jij ook van plan bent om kopje onder te gaan, is deze tip uiteraard niet van belang.

Maak het haar nat

Het haar is vergelijkbaar met een spons: het haar neemt op wat het kan. Door een douche te nemen, voordat jij kopje onder gaat in het zwembad, heeft het haar inmiddels al behoorlijk wat water opgenomen. Zodra jij een duik neemt in het zwembadwater, zal het haar hoogstwaarschijnlijk niet in staat zijn om meer water op te nemen, waardoor het haar nauwelijks chloor opneemt.

Smeer het in

Voordat jij in de zon gaat liggen, smeer jij hoogstwaarschijnlijk zonnebrand op. Maar waarom smeer jij jouw lokken niet in, voordat jij in het zwembad duikt? Als jij leave-in conditioner of kokosolie in het haar smeert voor jij een duik neemt, zul jij als het ware een barrière maken tussen jouw lokken en het zwembadwater. Tot slot kun jij het haar voorzien van SPF om het haar ook te beschermen tegen het zonlicht.

Douchen na het zwemmen

Hoewel jij na een dag zwemmen geen water meer kunt zien, is het wel verstandig om na het zwemmen onder de douche te springen. Op die manier kun jij het chloorwater, in hoeverre dit mogelijk is, wegspoelen. Daar zal jouw huid ook blij mee zijn!

Gebruik een masker

Afgelopen kappersafspraak kreeg ik een heerlijk, verzorgend masker in mijn haar door de kapper Delft. Na het uitspoelen had mijn haar een gezonde gloed. Aangezien de kapsalon in delft helaas niet op mijn vakantiebestemming te vinden is, is het verstandig om zelf een verzorgend haarmasker mee te nemen. Conditioner een kwartier laten intrekken heeft overigens hetzelfde effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *