Tips

Dit is wat je wil weten voor je een AED in de buitenlucht of in je woning plaatst

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een slim medisch apparaat, wat je tijdens het bieden van een reanimatie kan ondersteunen. De AED redt mensen en kinderlevens, waardoor het belangrijk is om dit apparaat in de openbare ruimte of je eigen woning op te hangen. Op deze pagina kom je erachter waar je op dient te letten als je een AED in de buitenlucht ophangt. Om er zo goed en veilig mogelijk gebruik van te kunnen maken, dien je namelijk een aantal aandachtspunten in je achterhoofd te houden. Verder wordt er ingegaan op de mogelijkheid om een AED voor in je eigen woning te kopen.

Waar dien je op te letten als je de AED buiten wil ophangen?

Wil je een AED aanschaffen en buiten laten plaatsen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is het erg handig om de AED buiten op te hangen, zeker wanneer je de AED in de buurt van je woning hebt. Op die manier kunnen personen uit de wijk dag en nacht bij de AED komen en red je misschien niet alleen je eigen leven, maar ook dat van je buurtgenoten. Kijk samen met anderen of er een kast met licht en elektriciteit geplaatst kan worden, zodat de AED goed verlicht en verwarmd kan blijven.

Wanneer meerdere mensen de AED gebruiken, is het belangrijk om geen slot op de kast te doen. Als de AED nodig is, gaat het vaak om een acuut noodgeval, dus dan dient het apparaat wel makkelijk en snel toegankelijk te zijn. Je kunt de AED aanmelden bij een reanimatie oproepsysteem in je buurt. Wijs jezelf of een groepje verantwoordelijken aan, die ervoor zorgen dat de AED periodiek wordt gecontroleerd.

Wat is het voordeel van een AED in je eigen woning?

Wil je een AED kopen voor thuis? Dan is het belangrijk om te weten welk type AED het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende varianten te koop. Zo bestaan er AED’s voor volwassenen en speciaal voor kinderen. De kinder AED heeft kleinere elektroden en geeft ook een minder heftige schok aan de persoon in nood. Verder kan de ene AED beter tegen stof en vocht dan de ander. Hiervoor dien je naar de IP-waarde te kijken. Sommige AED’s kunnen je zelfs spraak gestuurde opdrachten geven tijdens het reanimeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *