Wonen

Inrichten met houten vloeren

Houten vloeren bieden veel mogelijkheden als het om het inrichten gaat. Het is bijvoorbeeld bekend dat deze vloeren werken. Het komt erop neer dat het hout reageert op de mate van vochtigheid in de ruimte. Het krimpt en het zet uit. Dit is een logisch gevolg van werken met een natuurproduct. Dit is ook leuk, want daardoor ziet jouw woonkamer of elke andere ruimte er eigenlijk nooit hetzelfde uit. Wanneer je de juiste vloer kiest en deze goed laat leggen, heb je daar veel plezier van. Het geeft je veel meer mogelijkheden met het inrichten ervan.

Langzaam een eigen look creëren

Met houten vloeren is een mooie eigen look te creëren. Doordat de vloer werkt, maar ook door het gebruik, wordt de vloer meer en meer eigen. Het is wel zo leuk om langzaam maar zeker te zien dat jouw kamer ook meer en meer jouw handtekening krijgt. Met hout is dit beter te realiseren dan met elk ander materiaal dat je maar kunt bedenken. Het is wel zo leuk om te zien wat er allemaal mee mogelijk is. Let wel op, sommige dingen pakken wat minder mooi uit. Daar moet je dan wel iets aan doen.

De juiste wijze van leggen

Om het maximale uit houten vloeren te halen, is het altijd belangrijk om de juiste wijze van leggen te hanteren. Daarom is het ook niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan. Haal er een specialist bij die weet hoe het werkt. Dit zijn kenners die vaak een eigen manier van leggen hanteren. Op die manier zijn valkuilen zoals bijvoorbeeld scheuren door werking, te voorkomen. Dit maakt de vloer dus ook alleen maar mooier. Daar heb je vooral op de lange termijn plezier van. De vloer zal er alleen maar beter uitzien.

Maak een goede keuze

Houten vloeren zijn er in heel veel verschillende vormen. Neem dus ook de tijd om een goede keuze te maken. Je kijkt bijvoorbeeld naar het soort ruimte. Hout staat goed in een woonkamer. Het komt echter ook tot zijn recht in een kantoorruimte. Al is het dan wel zo dat het om verschillende soorten hout gaat. Waarbij ook de manier van werken een verschil maakt. Al dit soort zaken moet je dus wel eerst uitzoeken. Door rustig te bekijken welke mogelijkheden je hebt en wat dit je oplevert, is voor elk soort ruimte een goede vloer vindbaar.

Aandacht voor het onderhoud

Houten vloeren moeten werken. Ook is het belangrijk dat je kleine gebruikssporen ziet. Dat geeft de vloer juist een bepaalde mate van karakter. Het is echter wel zo dat je er ook goed aan doet om de vloer op een goede manier te onderhouden. Dat is juist de manier waarop je de lange levensduur kunt garanderen. Het is fijn wanneer je slijtage tegengaat door de vloer schoon te houden. Stofzuigen en dweilen kan al veel goeds doen. Kijk ook naar specifieke reinigingsmiddelen en kijk naar bijwerken met lak, olie of wax. Dat helpt je de vloer goed te houden.

Kijk voor inspiratie op LAB21.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *