Mode

Herensieraden: de oorbel

Als je aan sieraden denkt, denk je al snel dat die alleen bedoeld zijn voor dames. En zeg nou zelf, hoeveel mannen zie je eigenlijk ook met sieraden lopen? Meestal blijft het bij een mooi horloge en heel af en toe een armband. Maar dat is het dan ook. En dat is best zonde! Want tegenwoordig is er ook voor de heren een steeds groter aanbod aan sieraden.

Simpele maar stijlvolle accessoires voor de modebewuste man

Vroeger, en dan praat ik over de tijd waarin de Grieken en Romeinen, de oude Egyptenaren deze aarde regeerden, was het heel normaal voor mannen om rokken te dragen, zich op te maken én ook sieraden te dragen. In de Westerse maatschappij is dat helemaal verdwenen (met uitzondering van de Boy George types onder ons) en zien we dit alleen nog bij inheemse stammen, waar mannen zich net zo mooi maken als vrouwen.

Tip: Het geheim achter betaalbare sieraden

Overigens waren die enorme zwarte ringen een tijdje terug wel erg populair, maar met name in de meer alternatieve/rock-scene. En dan bedoel ik geen gewone oorringen, maar die dingen die van die enorme gaten in je oren creëeren. Ik vraag me tot op de dag van vandaag af hoe dat er uitziet als je op een dag besluit ze eruit te halen. Iemand ervaring?

Maar ik snap het best hoor, in dit doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-land blijft het soms ook lastig om je als man trendy te kleden zonder dat je raar wordt aangekeken. Laten we daar nu eens een keer maling aan hebben door eens mannen oorbellen te kopen.

Uitgelicht: Een bijzonder jaar, een bijzonder kerstcadeau: juwelen en accessoires

Welke oorbellen kies je dan als man zijnde? Ik zou zeggen, houd het bij een stijlvol diamantje of, als je toch liever een figuurtje in je oor hebt, een grafisch ontwerp met hoeken. Én (het moet natuurlijk wel mannelijk en stoer blijven) maar in één oor een sieraad. Trouwens ook erg trendy voor de dames nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *