Tips

Ben je aan de lijn? Deze wijn is het gezondst!

wijn

De zomer komt eraan waarbij de zomerwijnen weer aan bod komen. ben jij zo’n iemand die door corona er wat corona calorietjes bij hebt gegeten en je kon ze er niet af sporten in de gesloten sportschool? Geen paniek! Wij van Wijn Fantasie snappen dat je in de lang naar uitgekeken zomer met een lekker wijntje op het terras of bij de Barbecue wilt zitten. Misschien wil je wel afvallen en een ‘summer body’ creëren voor de toekomstige dagjes strand. In dit artikel hebben wij het over de gezondste wijnen die je kan drinken! dit betekend dus welke wijn het minste suikers en calorieën bevatten. Natuurlijk is wijn niet gezond maar er zit altijd een verschil in. Dit is natuurlijk ideaal als je je niet kan bedwingen om een wijntje over te slaan maar toch niet te veel wilt aankomen.

Uit welke wijn kan je kiezen?

Onderling tussen wijnen scheelt het nog best veel qua calorieën. De ene wijn bevat meer suikers dan de ander wijn wat komt door de manier hoe het is klaargemaakt. De wijnen die de minste calorieën bevatten en dus het gezondst zijn zijn rode wijn en droge witte wijn. Wil je een droge witte wijn kopen? Dan kan je het beste er een kopen uit Frankrijk, Duitsland of Italië.  De wijnen die komen uit Zuid-Amerika en Australië zijn namelijk gemaakt van rijpere druiven die meer suikers bevatten waardoor de wijn dus ook meer suikers en calorieën heeft. Wil je voor een rode wijn gaan? Dan kan je het beste kiezen voor een wijn die gemaakt is van de gamay-, pinot noir-, of de barbera druif. Deze hebben namelijk minder suikers in zich dan bijvoorbeeld een donkere, volle wijn zoals cabarnet sauvignon.

Dit zijn de Calorieën per wijn per 100 gram

  • Rode wijn: deze bevat 68 calorieën
  • Droge witte wijn: deze bevat 67 calorieën
  • Rosé wijn: deze bevat 71 calorieën
  • Schuimwijn: deze bevat 74 calorieën
  • Zoete witte wijn: deze bevat 96 calorieën

Ongezondste wijn

Zoals je kan zien in het overzicht hierboven bevat een zoete witte wijn dus de meeste suikers en calorieën waardoor deze het ongezondst is om te drinken. Wil je dus een beetje op je lijn letten kan je deze wijn dus het beste niet drinken. Zoete varianten van wijn bevatten dus in het algemeen het meeste suikers en calorieën. Wat logisch  is als je al kijkt naar de benaming en natuurlijk omdat de zoete wijnen veel suikers bevatten waardoor ze zoet worden. Droge wijnen bevatten daarentegen dus het minste calorieën. Deze bevatten bijna geen suikers waardoor deze dus droog zijn. rosé wijn zit net tussen de droge en de zoete wijnen in. Mocht je dan ook voor een rosé wijn willen gaan let dan goed op dat er op de fles geen ‘blush’ staat. Dit is namelijk een benaming voor een rosé wijn die wel veel calorieën en suikers bevatten die te zijn vergelijken aan een zoete witte wijn. Als je dus je summer body wilt kweken nu de sportscholen weer open zijn kan je de blush variant beter niet drinken. Al moet je natuurlijk drinken wat je lekker vind en mag je het helemaal zelf weten. Je kan natuurlijk altijd nog een chippie of een borreltje overslaan waardoor je wel nog aan de blush rose of de witte wijn kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *